Debat

Non skolae, sed vitae ...

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I de seneste numre af Folkeskolen har jeg bemærket, at trivslen er kommet i højsædet i skolen. Man skal endelig sørge for at befinde sig rigtig godt og hygge sig i skoletiden. Man skal bare beskæftige sig med det, man har lyst til, så længe man synes, det er sjovt ...

Jeg er alvorligt bange for, at eleverne vil få et kulturchok, når de engang lukkes ud i virkeligheden. Her er det ganske andre kriterier, der prioriteres. Man skal udvise præcision og effektivitet, være omhyggelig, pligtopfyldende og udholdende. Det værdsættes højt på arbejdsmarkedet i dag.

Non skolae, sed vitae hedder det på latin. Ikke for skolen, men for livet. Det bør man lægge sig mere på sinde. Man kan altså godt trives, imens man gør sin pligt og passer sit arbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Powered by Labrador CMS