50 år

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 14. april fylder Jon Kowalczyk 50 år.

Tillidsvækkende. Det er ordet, som lyder igen og igen fra de mange samarbejdspartnere, som han har omkring sig. Ordet følger ham lige fra den første ansættelse som lærer på Rosenlundskolen i Skovlunde i 1977. Det ligger bag de talrige tillidsposter for kollegerne. Og det og de solide faglige resultater lå også bag udnævnelsen til formand for fagligt udvalg i DLF i 1999 som nyvalgt hovedstyrelsesmedlem på trods af at ingen har kunnet finde antydningen af rundsave på albuerne.

Som gammel sløjdlærer har Jon Kowalczyk altid interesseret sig for at få tingene skruet godt og solidt sammen. I hans kredsformandstid fra 1989 blev Ballerup kendt for helhedsaftaler vedrørende arbejdstid og gode aftaler om Ny Løn til ledere.

Men i virkeligheden har de pædagogiske debatter i lige så høj grad haft Jon Kowalczyks interesse. Da han i 1977 blev færdig fra Zahles Seminarium med sløjd og biologi som linjefag, lagde han straks billet ind på jobbet som øvelseslærer. Interessen for læreruddannelsen praktiserer han i dag blandt andet i DLFs udvalg for læreruddannelse.

Samarbejdspartnere fremhæver Jon Kowal-czyks evne til at opløse en spændt situation med en skæv bemærkning og et smil. Og selv om han som DLF-politiker beskæftiger sig med tal og aftaler, husker han altid, at det til syvende og sidst handler om mennesker.

I dag er Jon tilbage som menigt hovedstyrelsesmedlem og medlem af fagligt udvalg. Fødselsdagen skal fejres ved at deltage i et hovedstyrelsesmøde for at diskutere overenskomstkrav.