Anmeldelse

Få styr på økonomien

Få styr på økonomien

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ikke mange undervisningsmaterialer om økonomi til folkeskolens samfundsfag kan bryste sig af at henvende sig til eleverne på et relevant niveau uden at give afkald på fagligheden. Men det kan denne nye bog. Den er overskuelig med otte kapitler, der kommer rundt om de elementære områder inden for grundlæggende økonomi.

Fakta:

Titel: Få styr på økonomien

Forfatter: Lars Søndergård

Pris: 173,75 kroner

Sider: 95 sider

Serie: Historie og Samfundsfag 8.-9. klasse

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

I fire temaafsnit afprøves noget af den erfarede viden ved at gå mere i dybden og perspektivere inden for temaerne: Danmark under forvandling, Arbejdsmarkedet, Velfærd, Miljø og energi. Afsnit, der fint vil kunne fungere som afsæt for længere temaforløb eller selvstændige projekter/rapporter.

Sprogligt er bogen gjort elevvenlig ved at henvende sig til eleven med et du, gøre brug af korte sætninger og uddybe svære ord og begreber. Der er ikke mange begrebskasser, hvilket egentlig er lidt utraditionelt. Men det er ikke nogen mangel, da teksten rummer de nødvendige forklaringer. Elevvenligheden ligger også i bogens meget aktuelle og ungdomsrelevante eksempler. Begreber og funktioner såsom udbuds- og efterspørgselskurver og skat, som normalt volder mange problemer, gøres tilgængelige ved hjælp af illustrationer og eksempler.

Det eneste, man kan savne, er en kort opsamling efter hvert kapitel. Det virker ofte motiverende for eleverne, hvis de efter at have læst en tekst får en kort sammenfatning - men den kan man jo også bare lave sammen i klassen.