Hop penge ind til verdens børn

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Unicef introducerer nu Moveathon i Danmark. Et projekt, som allerede har vist sig at være en stor succes hos vores skandinaviske naboer. Ideen er, at skoleelever kombinerer et undervisningsforløb med en indsamling til verdens dårligt stillede børn. Selve indsamlingen foregår ved, at børnene hopper, løber, går, cykler, svømmer eller skater et antal mærkede distancer. For hver distance får de et klistermærke, som klistres ind i et kontrolkort. På forhånd har eleverne skaffet sig sponsorer blandt familie og venner, som betaler et bestemt beløb per distance.

De indsamlede penge behøver ikke at udgøre svimlende summer. Lidt kan hjælpe mange. For 40 kroner kan man ved hjælp af sukker-salt-blandinger hjælpe 100 børn, som lider af dehydrering, og for 2,40 kroner kan et barn modtage antibiotika nok til at kurere en lungebetændelse. Hos Unicef kan de deltagende skoler få et gratis materiale, der består af forslag til undervisningsforløb, breve til forældrene, sponsorkuverter, kontrolkort og klistermærker, små gaver, diplomer og evalueringsskemaer.

Hvis en skole får lyst til at prøve, giver Unicef flere oplysninger på telefon 3527 3800. Unicef skal kontaktes, mindst tre uger før et arrangement skal finde sted. Man kan også sende en mail til unicefdk@unicef.dk

Der kan afholdes Moveathon for en enkelt klasse eller en hel skole. Alle klasser, der deltager, er med i lodtrækningen om en tur til Bon-Bon Land.