Hjælp til jura

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tre bibliotekarer fra Vejle har gjort det nemmere at finde rundt i dansk lovstof - også for personer uden kendskab til jura. De har oprettet en ny landsdækkende internettjeneste, der hedder www.juraport.dk. 'Vi har bestræbt os på at skabe et brugervenligt værktøj til stort set alle, der søger svar på konkrete juridiske spørgsmål', siger projektleder Søren Brunbech.

Portalen henviser både til lovstof på internettet og til de traditionelle papirbaserede lovsamlinger og fortolkninger. Det hele kan findes i bearbejdede udgaver, som er nemme at gå til. Juraport er indtil videre inddelt i 65 emner, der omfatter alt fra erstatningsret til barselsorlov, efterløn, navnelove, familiesammenføringer og patenter, men der vil komme flere til efterhånden.

Man kan søge på flere forskellige måder, og når landets bibliotekarer har lært portalen at kende, er lånere velkomne til at få en introduktion.