Børn skal have mere indflydelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Socialminister Henriette Kjær (De Konservative) har som opfølgning på FN's særlige samling om børn besluttet, at børn skal have mere medbestemmelse.

Hun vil derfor invitere tre unge danskere til et møde om børn og unges inddragelse i beslutningsprocesser, der netop handler om de unge. De tre inviterede er Ditte Maria Høg Molin og Emina Glavas, som var Danmarks ungdomsdelegater ved Børnetopmødet, samt Ditte Guldbrand Christensen, som repræsenterede De Samvirkende Invalideorganisationer. 'Mødet skal ses som et første skridt mod at etablere et friere børne- og ungdomsforum, som jeg fra sag til sag kan medinddrage i initiativer, herunder lovgivning, vedrørende børn og unge. Jeg vil gerne høre fra de unge selv, hvordan de mener, jeg bedst kan organisere et sådant forum', siger ministeren.