Anmeld altid vold

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næsten halvdelen af lærerne har været udsat for vold eller trusler om vold, men kun 20 procent har anmeldt det. En fjerdedel ved ikke, at de kan anmelde vold og trusler om vold som en arbejdsskade. Det viser en undersøgelse fra Magasinet Arbejdsmiljø.

Hvorfor er det vigtigt at anmelde vold eller trusler om vold som en arbejdsskade?

»Hvis man ikke anmelder, og der senere kommer følger til, så kan sagen være for sent anmeldt, og så kan det være, at man ikke får erstatning for eventuelle følger, man får. Det er også vigtigt at få registreret, hvor ofte sådanne episoder sker, for at få sat politisk fokus på det og sikre et forebyggende arbejde«, siger juridisk konsulent i DLF, Camilla Bengtson.

Hvor meget skal der til, for at en lærer skal anmelde vold eller trusler om vold?

»Jeg synes, man skal anmelde de fleste episoder. Jeg synes, at grænsen skal gå der, hvor læreren føler sig krænket, eller hvor skolen via sin voldspolitik har sat nogle grænser. Det kan lige pludselig være en masse små episoder, der gør, at læsset vælter«.

Hvordan anmelder man?

»Man har ret til selv at anmelde. Men jeg vil anbefale, at man går til sin sikkerhedsrepræsentant eller kreds, som vil kunne hjælpe med at anmelde. Hvis man har været til lægen, har han pligt til at anmelde til Arbejdsskadestyrelsen. Hvis man vælger at anmelde episoden til politiet, bør man gøre det straks af hensyn til bevisbyrden. Hvis man vælger ikke at anmelde, bør man som minimum sørge for, at episoden bliver registreret hos skolelederen. Hvis der kommer flere episoder, er de første hændelser registreret hos skolen«.

mbt@dlf.org

Powered by Labrador CMS