Helt galt med mere SU

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kresten Bang Heinfelt, formand for Lærerstuderendes Landskreds (LL), er ikke videre begejstret for et par af farveklatterne på rektorernes palet.

»Ha, ha, ha. Det er lidt sjovt, at rektorerne kan finde på at foreslå mere SU til studerende, der vælger naturfag. Det er helt galt. Man skal i stedet indrette uddannelsen, så folk vælger de naturfaglige fag«, siger LL-formanden.

Hvordan gør man det?

»Ved at gøre naturfag mindre som linjefag. Som det er i øjeblikket, vælger mange studerende andre hovedlinjer, fordi de ved, at naturfagene ikke fylder ret meget i folkeskolen. De er bange for at få et dårligt skema, når de skal i gang på arbejdsmarkedet«.

Send flere penge

Lærerstuderendes Landskreds vil have, at natur/teknik og fysik/kemi bliver et valgfag på linje med andre, så kun dansk og matematik er hovedlinjer.

En naturfagsfestival er ikke Kresten Bang Heinfelts kop te. Det er det til gengæld, hvis seminarierne bruger resurser på vejledning af kommende studerende.

»Det har seminarierne ikke råd til i øjeblikket på grund af deres pressede økonomi, så der er behov for et politisk indgreb«, siger LL-formanden.

De studerende og rektorerne er altså enige om, at en del af løsningen er, at Bertel Haarder sender flere penge. Om det bliver en realitet, vil blive afgjort, når rektorerne og undervisningsministeren i den kommende tid stikker hovederne sammen for at strikke på en nødplan for redning af naturfag.

Jan Kaare

Powered by Labrador CMS