Debat

Mere kontrol med sekretariatet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter at have deltaget i et orienteringsmøde med fire hovedstyrelsesmedlemmer i Ballerup og set Nyhedsmagasinet onsdag den 19. maj har jeg et par spørgsmål til Anni Herfort og hovedstyrelsen.

Det er gået op for mig, at det er os selv, der har bragt modellen med de 400/375 timers individuel tid på banen. Det skulle være foregået under såkaldte papirløse forhandlinger ved årsskiftet på embedsmandsplan uden politisk behandling og stillingtagen i hovedstyrelsen.

Spørgsmålene er, hvem har autoriseret denne embedsmand fra sekretariatet til at komme med sådanne 'tilbud' til vores modpart - og hvordan?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Kan hovedstyrelsen finde sig i, at det er sekretariatet, der åbenbart bestemmer forhandlingstemaet over for vores modpart?

Set nede fra 'gulvet' er det meget betænkeligt, at der ikke er mere kontrol med sekretariatet - hovedstyrelsesmedlemmer kan jeg stemme ud, hvis galt skulle være; men hvad gør jeg med sekretariatet? Hvor er medlemmernes kontrol med denne funktion?

Et andet spørgsmål til jer er, hvorfor vi skulle vente en måned på at komme til at afgive vores stemme til den første aftale, når vi denne gang åbenbart kan nå det på under den halve tid? Er det også sekretariatet, der er på spil her?

Til sidst et spørgsmål affødt af den tætte tv-dækning i Forligsinstitutionen - hvad var forskellen på det, hovedstyrelsen sagde ja til 15 mod ni, og det, formandskabet og sekretariatschefen sagde ja til natten til torsdag?

Lars Nilsson

Jonstrup

Svar

Der er ingen embedsmænd fra DLF, som er kommet med 'tilbud' til modparten. Overenskomstforhandlinger indledes med uforpligtende møder mellem embedsmænd fra Kommunernes Landsforening og Lærernes Centralorganisation. Her afprøver man hinandens synspunkter, og disse papirløse drøftelser er ikke bindende i det efterfølgende forhandlingsforløb. Embedsmændene handler her - ligesom i alle andre sammenhænge - inden for det mandat, som formandskabet eller hovedstyrelsen har fastsat.

Årsagen til den sene urafstemningsdato har været nævnt flere gange i Folkeskolen. Den blev fastsat blandt andet for at sikre, at forhandlingerne om børnehaveklasseledernes overenskomst og overenskomsten på det amtskommunale område kunne færdiggøres inden afstemningsdatoen. Børnehaveklasseledernes overenskomst blev endeligt forhandlet på plads i påskeugen.

Datoen for afstemningen om mæglingsforslaget afgøres suverænt af forligsmanden. Uden hensyn til foreningens vedtægter.

Forhandlingerne i Forligsinstitutionen blev afsluttet inden for den skitse, som et flertal i hovedstyrelsen på 15 mod ni havde godkendt.

Anni Herfort

formand for DLF