Verdens lærere i én organisation

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af klodens 67 millioner lærere, pædagoger og skoleledere repræsenterer Educa­tion International i dag de 30 millioner.

»Hvor gemmer de 37 millioner sig så?« spurgte generalsekretær Fred van Leeu­wen i sin beretning på EI's konges. 15 millioner lever og arbejder i Kina, og andre fire millioner er medlemmer af organisationer, som ikke er med i EI, svarede han selv. »Men«, fortsatte van Leeuwen til de 1.600 delegerede, »de sidste 18 millioner er kolleger hjemme i jeres egne lande, som endnu ikke er blevet overbevist om, at de bør være med i en fagforening«.

EI har de seneste tre år arbejdet målbevidst for at hjælpe lærerforeninger, der har en lav organisationsprocent, med at hverve medlemmer, og arbejdet har mange steder været succesfuldt. »Men der findes ikke nemme svar. Lærerforeninger har i dag en dobbelt udfordring«, understregede Fred van Leeuwen. »Vi skal mobilisere for at få ordentlige løn- og arbejdsvilkår, så millioner af dygtige unge kan blive en del af professionen. Men vi skal samtidig være opmærksomme på, at unge er mere tiltrukket af organisationer, som også er aktivt engagerede i en professionel udvikling af lærerprofessionen«.

tt@dlf.org