Mindeord

Publiceret Senest opdateret

Tidligere lærer på Holmegårdskolen i Hjørring Else Vittrup Baggesen er død, 85 år.

Else Vittrup Baggesen var en engageret debattør i fagbladet Folkeskolens spalter og blev fast bidragyder til bladets "Kommentar"-side. I 1996 beskrev hun for eksempel sin beslutning om at få installeret en telefonsvarer:

”Forinden havde et ophobet lager af telefonoplevelser passeret revy baseret på 34 år som klasselærer i folkets skole. Forældre på tråden i lyst og nød – mest det sidste. Krænkelser af privatlivets fred med telefonopkald spektret rundt fra det ufrivilligt komiske til det smertefuldt alvorlige, det dødtrælse, det høfligt forespørgende. Igen og igen har jeg stået der til forældremøder og sagt: 'I kan bare ringe, hvis der bliver noget'”, fortalte hun i sin klumme.

Pointen om tiltagende mangel på respekt for lærerfaget var dødsensalvorlig, men som altid krydrede hun den med humor, som da hun for eksempel berettede om sin egen fødselsdagsmiddag med gæster, hvor hun fik følgende henstilling per telefon:

”Kan du ikke lige i morgen se efter under Ronnys fødder, om det er eksem eller fodvorter, for hvis det er fodvorter, skal han jo ikke bade efter gymnastik ...”.

Efter pensioneringen fik hun den faste klumme "Eftertanker" og senere "Frikvarter" med udvalgte citater – også med den karakteristiske blanding af det kritiske og erfarne blik på lærerlivet og godt humør.

Else Vittrup Baggesen efterlader sig sin mand, Finn Baggesen, børn, svigerbørn og børnebørn.

Powered by Labrador CMS