Fantasiens veje er uransagelige

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kan det ses? Mimeteatret

Vestergade 95B, 5000 Odense C, telefon 6617 8661.

Medvirkende: Gert Pedersen, Anders Kjems.

Aldersgruppe: 14 år og op. Varighed: 50 minutter.

Kan du stadig bruge din fantasi?

Med lyden af toiletskyl starter historien om lagerforvalteren gestaltet af Mimeteatrets Gert Pedersen. Han optæller, kontrollerer og registrerer imaginære rekvisitter. Laver statistik over publikums ører, næser og deres størrelser.

Men han drømmer, som mange andre, om en anden tilværelse. Han går nemlig med en forfatterspire i maven. Desværre oplever han skriveblokeringer, til trods for at fantasien ikke fejler noget, og han må have publikum til hjælp både i og uden for scenen.

I et livagtigt drømmeunivers serverer lagerforvalteren blandt andet et miks af nutidens unges hverdagsproblemer. Iført hiphop-klædedragt, hættesweatshirten med hængerøvsbukser, skildres deres verden på en tempofyldt og ekstremt humoristisk måde.

Du ser dem for dig, og de ser sig selv i krop og handling. Når de blandt andet er til fest eller hilser med energifattig fuckfinger. Når vi følger festens konsekvenser i sædcellens færd fra afgang til ankomst og er med til en fødsel ud gennem hætteblusen akkompagneret af Richard Strauss' 'Also sprach Zarathustra'.

Vi springer konstant fra historie til historie, for lagerforvalteren afbrydes hele tiden af vareleveringer eller VVS-manden, der skal reparere cisternen med en sugekop.

Gert Pedersens præstation er energifuld og lårklaskende morsom. Hans sprog er ikke kun klassisk mime, men tilført moderne stand-up bliver historien dobbelt morsom.

'Kan det ses?' er en meget fin og kærlig kommentar til nutidens ungdom. En lille reminder om, at drømme og fantasi er en kærkommen trøst uanset alder.

Lone Sørensen