Energi i undervisningen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvor meget brændstof bruger et B 52-bombefly i timen? Hvor mange hektar skov er der i USA? Hvor mange solcelleanlæg er i drift i Danmark? Få svaret på Skolernes EnergiForums hjemmeside: www.SkoleEnergi.dk

Her kan man få inspiration til miljø- og energiundervisning. På hjemmesiden finder man blandt andet databaser over undervisningsmaterialer, bøger, film og spil, samt over anlæg og virksomheder, som klassen kan besøge. Der er desuden forslag til undervisningsforløb og links til relevante sider om miljø. Endelig er der en liste over regionale kontaktpersoner, som kan fortælle om de tilbud, der findes ud over hjemmesiden. Skolernes EnergiForum er et samarbejde mellem blandt andre Danmarks Lærerhøjskole, Statens Pædagogiske Forsøgscenter, lærerseminarierne, organisationen for Vedvarende Energi og elforsyningsselskaberne.

Svar:

Et B 52-bombefly bruger 13.671 liter brændstof i timen. Der er 296 millioner hektar skov i USA - oprindeligt var der 438 millioner hektar. Der findes 27.000 aktive solcelleanlæg i Danmark.