Det varme blod, det vilde liv

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Nuka - en forestilling om Grønland Klixbøll teater

Vibeke Illum Juul, Højmegårdsvej 78, 8270 Højbjerg, telefon 8627 7580.

Konsulenter: Arnaq Grove, Vibeke Illum Juul, Jacob Mendel. Manuskript, scenografi og medvirkende: Malle Klixbøll.

Aldersgruppe: 9-13 år. Varighed: cirka 45 minutter.

Et gulv, et klasselokale og to små spots. Det er, hvad det kræver for Malle Klixbøll i rollen som Nuka at fastholde publikum i minder fra barndommen.

Sort, hvidt og rødt dominerer denne frodige, smukke og rutinerede kvinde. Hun står midt i rummet og har noget, hun gerne vil dele med os. Det gør hun så overbevisende, at hun ikke behøver kulisser og rekvisitter.

Malle Klixbølls kontakt til publikum er lige så intens som hendes fortælling, og derfor går hun direkte til børnene, når hun fornemmer, de er på vej væk i andre tanker.

Hun hopper ind og ud af de figurer, som indgår i fortællingen. Viser os det hårde grønlandske fangerliv, tager os med på bjørnejagt, til åndemaneri og helt ned i underverdenen, hvor vi guides af en tangloppe.

En flot 'fortælle'-forestilling, medrivende og fin i sig selv, men kan med fordel bruges som oplæg til emnearbejde om Grønland og grønlandske børns forhold til Danmark.

Lone Sørensen