Darger & Co. skubber realiteter ud over scenekanten

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En historie til spejlet Darger & Co

Møllegade 36, 4. til højre, 2200 København N, telefon 3536 8003.

Forfatter: Kåre Bluitgen. Instruktør: Lars Knutzon. Scenograf: Anette Hansen. Dramaturg: Bent Holm. Skuespiller: Peter Darger.

Aldersgruppe: 15 år og op. Varighed: cirka 45 minutter.

Vores øjne hviler på et blodrødt tæppe. Vores ører fortæller os, at en person løber mod sin afgrund? Det her bliver voldsomt. Skal vi være vidner til en dødsmesse?

Med ét står vi midt i et badeværelse, der har set bedre dage.

I en yderst realistisk og flot scenografi kan vi spejle os eller spejle den side af samfundet, vi helst ikke vil se.

Vi drages ind i dette klaustrofobiske rum, som danner rammen om Dennis' univers. Her bevæger han sig frem og tilbage som en løve i et bur.

Dennis er sej, så sej, at han ikke ved, hvad han har foretaget sig i nat. Og vi bliver nysgerrige: Hvad er det, han gemmer på af hemmeligheder? Både under hovedbeklædningen, og inde under huden.

Lag for lag skrælles facaden af. For os præsenteres sider af Dennis, han end ikke selv vil erkende.

Det handler om Dennis, men det kunne lige så godt være Hassan, Mehmet, Saeed eller Jackie, der udgør resten af Dennis' multietniske bande, eller nogle andre i de nederste sociale lag.

Et højaktuelt og grænseoverskridende stykke, hvor instruktøren har valgt at smække vold, lort, bræk, piller og sprut usminket i hovedet på os. Det virker.

Det er velskrevet med et klimaks, der ryster selv en garvet teatergænger.

Peter Darger tør være Dennis. En kraftfuld og rørende præstation, hvor han usentimentalt gør Dennis til én, vi kan identificere os med, og dermed kan gi' ham den respekt, han efterlyser. For selv en Dennis har bløde punkter.

Lone Sørensen