FTF imod indgreb

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

FTF (Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd) tager afstand fra regeringens indgreb i storkonflikten. FTF mener, at indgrebet er et brud på retten til frie forhandlinger, og at det giver en skæv fordeling. Specielt er FTF utilfreds med løsningen med omsorgsdage til børnefamilier. Omsorgsdagene skal finansieres ved, at de private arbejdsgivere bliver fri for at betale sygedagpenge. De penge, der kommer til at mangle i statskassen, skal indhentes på anden vis - altså også hos borgere, der ikke får ret til omsorgsdage.

- Det er både godt og rimeligt, at regeringen forsøger at forbedre børnefamiliernes vilkår, siger FTF's formand Anker Christoffersen i en pressemeddelelse, men han mener, at alle børnefamilier bør have samme ret til omsorgsdage. Udgifterne må så dækkes solidarisk.