Direktøren jubilerer

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag den 12. maj var der reception i Undervisningsministeriets Folkeskoleafdeling; man fejrede, at direktøren har arbejdet 25 år i og for folkeskolen.

Fra 1989 til 1991 var Ivan Sørensen leder af sekretariatet i Folkeskolens Udviklingsråd, hvor han administrerede 400 millioner kroner til et fireårigt udviklingsprogram i folkeskolen. Efter i en kort periode at have været ude at vende i Københavns Amt som vicedirektør for amtets Undervisnings- og Kulturafdeling hentede daværende undervisningsminister Ole Vig Jensen i 1993 Ivan Sørensen tilbage i ministeriet som direktør for Folkeskoleafdelingen, hvor han afløste Holger Knudsen.

I sit lærerliv arbejdede Ivan Sørensen med og for specialundervisningens elever, og i 1970 blev han valgt som den første formand for Københavns Observationsklassers Lærerforening. En periode var han formand for Københavns Viceskoleinspektørforening og Københavns Kommunale Skoleembedsmandsforening, men også mange andre steder har Ivan Sørensen været med i bestyrelsesarbejde. Han har også være medlem af DLF's kongres og af bestyrelsen for Danmarks Skolelederforening.

Mange vigtige beslutningsveje om folkeskolen krydser Ivan Sørensens skrivebord, og som direktør har han hovedansvaret for at få embedsværket til aktivt at støtte gennemførelsen af folkeskoleloven.