Uskolet

Hvilke partier hader folkeskolen mest?

Folkeskolen er det emne, der optager vælgerne mest ved kommunalvalget den 21. november, det fremgår af en undersøgelse fra analysebureauet Voxmeter. Men hvilke partier hader egentlig folkeskolen mest? Hør her, hvad partierne selv siger:

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

A - Socialdemokratiet.

Lad os nu glemme alt det med lockout og se fremad. Husk, at det ifølge DR's »Historien om Danmark« var os socialdemokrater, der vandt Anden Verdenskrig.

B - Radikale Venstre.

Ja, vi eksisterer endnu. Læreruddannelsen bør vare otte år. Det kan ikke forsvares, at de studerende ikke kender klassikere som Grundtvig og Marianne Jelved.

C - Det Konservative Folkeparti.

Flere positive vinkler på 1864. Tilbage til Retskrivningsordbogen 1955. Flere gårdvagter i frikvartererne. Så har vi ikke mere.

D - Nye Borgerlige.

Folkeskolens primære opgave bør være at sikre fundamentale danske værdier som frihed, demokrati og intolerance.

F - Socialistisk Folkeparti.

Vi er parate til at gøre hvad som helst for igen at blive lærernes foretrukne parti ligesom … ja, det er vel ikke mere end 20-30 år siden efterhånden.

I - Liberal Alliance.

Er der to, der pludselig står sammen i dansk politik, så er det Merete Riisager og Anders Bondo. Og så skal elever køres i skole i større biler.

K - KristenDemokraterne.

Der bør være højst 12 i hver klasse. Ligesom apostlene. Det svarer også til, hvor mange stemmer vi regner med at opnå ved kommunalvalget.

O - Dansk Folkeparti.

Meget det samme som socialdemokraterne, bare mere snedigt kommunikeret. Og så forbud mod tørklæder. Siden eventuelt også huer, vanter.

V - Venstre.

Ja, det er ikke nemt. Men Lars Løkke er en dygtig politisk håndværker. Lars Løkke er en dygtig politisk håndværker. Lars Løkke er en dygtig politisk håndværker.

Ø - Enhedslisten.

Vi vil uligheden i folkeskolen til livs. Fremover bør alle elever ved afgangseksamenen gives samme karakter.

Å - Alternativet.

Når der står Empati på vores sweatshirts, eller Ydmyghed eller Peace & Forgetfulness, er det, fordi vi synes, det siger utroligt meget om samfundet.

Powered by Labrador CMS