Mogens Larsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tidligere lærer ved Hornbæk Skole i Randers Kommune, Mogens Larsen, er død, 65 år.

Mogens Larsen virkede ved Hornbæk Skole fra 1966, indtil han i 90erne stoppede med arbejdet på grund af sygdom.

Mogens Larsen var i sine velmagtsdage en fremragende lærer. Han underviste hovedsageligt skolens ældste klasser, og han nød stor respekt blandt både elever og forældre.

Da en tidligere elev for nogle år siden mindedes sin skolegang på Hornbæk Skole, skrev han blandt andet dette om Mogens Larsen: »Fra disse år husker jeg også, at vi fik en lærer, som grinede, når en af os sagde en vittighed. Han kunne virkelig skraldergrine så hjerteligt, at vi alle sammen blev smittet. Det var en livgivende oplevelse at have en lærer, som ikke var bange for, at anarkiet skulle tage overhånd, fordi han fik sig et godt grin sammen med eleverne«.

Senere i beskrivelsen står der: »Igennem de sidste år har jeg hver uge haft med børn at gøre, og undertiden, hvis jeg har haft en time, der er gået i fisk for mig, har jeg tænkt på denne inspirerende lærer fra Hornbæk Skole, som kunne li sine elever, og som formåede at proppe lidt lærdom ind i hovedet på dem uden først at spille med musklerne«.

Kan en lærer ønske sig et smukkere eftermæle?

Mogens Larsen har de sidste år boet i Aalborg, hvor han efterlader hustru, to døtre samt to børnebørn.

Æret være mindet over Mogens Larsen.

Holger Jensen

pensioneret skoleinspektør