Knud Th. Pedersen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var med stor sorg, vi modtog beskeden om, at Knud Th. Pedersen er død. Som kolleger og venner til Knud oplever vi et stort tab, men også en stor taknemmelighed for at have kendt et så stærkt og favnende menneske.

Knud Th. Pedersen tog lærereksamen fra Skårup Seminarium i 1956, og efter endt soldatertid i Aalborg blev han lærer i Ørum. I 1971 flyttede han til Viborg og fik i første omgang ansættelse på Søndersøskolen, og året efter blev han overflyttet til Vestre Skole som konsulent for specialundervisningen over hele Viborg Kommune.

Han var den, der i 1982 skabte Nørrehusprojektet, en specialskole under Østre Skole.

Han fandt ud af at gøre noget særligt for denne gruppe af elever. Det var et dejligt sted ved Nørresø, hvor Knud ved hjælp af sin megen varme og åbne holdning til elevernes problemer og personligheder forstod at vise veje til at finde deres stærke sider. Knud kunne altid se det bedste i barnet, vise det stor forståelse og give det troen på sig selv, det var altid barnet, der stod i centrum.

Dette menneskesyn og denne pædagogik flyttede også med til Vinkel ved Østre Skoles lukning i 1989, hvor vi ved hjælp af Knuds store ihærdighed har fået en skole, hvor eleverne trives og udvikles på trods af deres problemer, også her er vi mange elever og ansatte, der har mange gode og glade minder om Knud.

Knud Th. Pedersen var leder på Skolen i Vinkel til sommeren 2000.

Her i de svære dage går tankerne til hans efterladte og især til hjemmet på Jegstrupvej, hvor Antonina og Ruslan i de sidste syv år har været hans uvurderlige støtter og givet ham store livsværdier.

Æret være Knud Th. Pedersens minde.

Personalet på Skolen i Vinkel