Tips til god snak om sex

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seksualundervisning i folkeskolen er ofte utilstrækkelig, og lærerne vil gerne have hjælp til at give en bedre undervisning, mener Bjarne Christensen, sekretariatschef i Sex og Samfund. Der er inspiration at hente på organisationens nye hjemmeside www.bedreseksualundervisning.dk

Hvad skal lærerne bruge den nye side til?

»Til at give bedre seksualundervisning. Siden er det første forsøg på samlet at give nogle redskaber til underviserne, så de både får den faktuelle viden og i høj grad også får den tænkt ind i nogle didaktiske forløb«.

Hvordan ved I, at lærerne har brug for sådan en side?

»Sidste år foretog vi en kortlægning af seksualundervisningen i folkeskolen, som viste, at ni ud af ti lærere ikke fandt den nuværende undervisning tilfredsstillende. Derudover findes der stort set ikke nogen faglige miljøer omkring det, for det er meget svært at få uddannelse i det på seminarierne og at finde nogle efteruddannelseskurser. Som lærer er man meget henvist til sig selv«.

Sex og Samfund fylder 50 i år. Hvis seksualundervisning er så vigtig, hvorfor er der så gået 50 år, før der er kommet sådan en side?

»Seksualundervisning blev obligatorisk i skolen for 36 år siden, så det er rigtigt nok på høje tid, der udvikles en større faglighed om seksualundervisning.

Der har været meget lidt fokus på faget og meget få resurser og faglige ambitioner. Det er en problematisk prioritering, som vi arbejder for at vende. Og det at bruge nettet på denne her måde er en nyere opfindelse, og så kan man jo sige, at det er på tide, siden kommer. Netop omkring seksualitet bliver nettet brugt utrolig meget, og vi synes, det er vigtigt, at der er nogle seriøse fora«.

lkp@dlf.org

Powered by Labrador CMS