Anmeldelse

www.cyberhus.dk

www.cyberhus.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børn og unge har taget cyberspace til sig som deres eget medie, og det er oplagt at henvende sig til dem via internettet. Cyberhouse.dk har siden 2004 tilbudt socialpædagogisk hjælp til børn og unge mellem 12 og 18 år. 20.000 bruger hver måned adressen, som Velfærdsministeriet støtter frem til 2010.

Fakta:

Titel: www.cyberhus.dk

Type: Internet

Forlag: Ungdommens Vel

Cyberhouse består af et "klubhus" med forskellige rum, hvor børn og unge kan søge råd og vejledning i livets store og små spørgsmål. Voksne rådgivere besvarer spørgsmål, der er forskellige artikler og mulighed for at udveksle erfaringer med andre unge. Kost, sundhed, sex, jura, sorg, læge og teenageliv er rådgivernes områder. Alle rådgiverne har børnefaglig uddannelse, og brugernes anonymitet er sikret. Desuden er der en åben chatlinje, hvor der er direkte kontakt til en voksen.

På en tur rundt i "huset" nærlæser jeg nogle spørgsmål og svar fra de forskellige områder. Alle rådgiverne er gode til at henvise til de unges eget netværk - det vil sige lærere og forældre. Godt at få de nære "virkelige" voksne på banen, for det er ikke småproblemer, der bliver spurgt om. Der henvises også til hjælpeforanstaltninger såsom Børns vilkår og Unge og Sorg.

At sætte ord på sine problemer kan være vanskeligt, og så er det nemmere at gøre det anonymt. Når først ordene er ude, kan det blive lettere at hente hjælp. Her spiller Cyberhouse en fornem rolle, og brevkassernes svar tyder på, at sitet kan løfte dette ansvar. Cyberhouse kan støtte de unge i at hente hjælp hos nære voksne eller foreslå handlemuligheder i det fysiske nærmiljø.

Powered by Labrador CMS