Anmeldelse

Matematrix
Matematrix

Matematrix - storcentrets matematik

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Matematrix - Storcentrets matematik" er et supplerende materiale, som knytter sig til bogsystemet "Matematrix". Materialet kan dog sagtens benyttes selvstændigt. Det er skrevet, så det er i overensstemmelse med Fælles Mål II.

I forordet til temabogen stilles to spørgsmål: 1. Hvordan finder den matematik, vi møder i lærebøgerne, anvendelse i vores omverden? 2. Findes der i vores omverden matematik, som kan styrke forståelsen af lærebøgernes matematik? Spørgsmålene er meget centrale i den daglige matematikundervisning. Temabogen søger gennem opgaver og øvelser at svare på disse spørgsmål, og det lykkes på glimrende vis. Bogen knytter matematik og elementer fra elevernes dagligdag sammen på en måde, som mange andre publikationer ikke formår.

Kapitlerne "Dagligvarebutikkerne", "Centret" og "Mellem indkøbene" fører eleverne gennem emner som budgettering og finansiering, formler, funktioner og grafer, geometriske konstruktioner, tesselationer, målestoksforhold, kombinatorik, statistik og indledende trigonometri. Bogen indeholder en række opgaver, der omhandler dynamikken, opbygningen og indholdet af et storcenter. Til hver opgave hører øvelser, der repeterer de faglige delområder, eleverne får brug for.

I bogens forord står, at opgaverne er formuleret, så løsningen af dem kun kan gennemføres ved besøg i et storcenter. Men med lidt faglig kreativitet kan opgaverne sagtens bruges i det lokale supermarked. Jeg kan kun medgive min bedste anbefaling af hæftet.

På www.materialehylden.dk findes 15 supplerende kopiark til download.

Powered by Labrador CMS