Uskolet

Praksisfaglighed?

Her er endelig de konkrete eksempler, alle efterspørger.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Praksisfaglighed i biologi

Motivér dine videbegærlige elever til at løsrive sig fra bøger og skærm og i stedet opleve og sanse den fantastiske naturs frodige plante- og dyreliv ved at lade dem kigge ud ad klasselokalets vinduer.

Praksisfaglighed i matematik

Lær at lægge et budget. Lær at afstemme regnskab. Lær at omlægge et lån, så du bliver usympatisk rig uden at løfte en fucking finger.

Praksisfaglighed i geografi

Sæt eleverne til at fremstille et af de der awesome stykker rav med en flue indeni.

Praksisfaglighed i idræt

Af sted med klassen på tur til Qatar. De er så søde til at støtte al mulig sport dernede.

Praksisfaglighed i madkundskab

Hey, det er da faktisk en super ide med praksisfaglighed i madkundskab! Måske kunne man lade ungerne - altså, nu pingponger vi bare - lave noget mad?

Praksisfaglighed i historie

Kun fantasien sætter grænser, når du udstyrer eleverne med spritmarkere og opfordrer dem til at tegne videre på kalkmalerierne i den lokale kirke.

Praksisfaglighed i samfundsfag

Vær en lortelærer. Klæd eleverne på til et voksenliv med en lortechef. Vi skal have aflivet myten om, at det at gå i skole skal være lystbetonet.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.