Debat

Velkomst til de nye lærerstuderende

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er glad for at kunne byde jer velkommen til læreruddannelsen.

Jeres årgang er noget helt særligt. I er nemlig de første på den nye læreruddannelse. Det er en læreruddannelse, der grundlæggende ændrer den måde, vi tænker vores professionsuddannelse på. Jeres årgang kommer til at gå i front.

Den profession, som I uddanner jer til, er uhyre vigtig. Derfor stiller den nye læreruddannelse højere krav til jer som studerende. I har allerede mærket det i form af de nye, skærpede adgangskrav. Og I kan se frem til, at studieintensiteten er øget i forhold til tidligere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I vil have langt større frihed til at skabe jeres helt selvstændige profil undervejs, og I vil have bedre muligheder for at lægge et udlandsophold ind eller kombinere med fag på andre uddannelsesinstitutioner. I vil til gengæld blive mødt med skrappere kompetencemål, der matcher de fag, der er på skemaerne ude på skolerne.

Når I kommer ud som nyuddannede, vil I mærke, hvordan uddannelsen har givet jer praksisorienterede undervisningskompetencer, som I kan gøre brug af i en mere helhedsorienteret skole. I vil mærke, hvordan I er blevet eksperter i de fag, I skal undervise i. Og vi forældre vil kunne mærke det, når vores børn kommer hjem og fortæller om den skoledag, de har haft.

Jeg tør godt love, at der venter jer en uddannelse af højeste kvalitet med udsigt til et givende og værdsat arbejde i folkeskolen eller andre hjørner af uddannelsessektoren. Jeg har også tillid til, at når I forlader læreruddannelsen om fire år, så vil I være på et niveau, hvor jeg med glæde overlader mine børn i jeres hænder i en endnu bedre folkeskole.

Men først venter jer fire fantastiske, lærerige og spændende år på læreruddannelsen. Nyd dem og udnyt dem.