Anmeldelse

Am besten Sprechen

Am besten Sprechen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatterne af "Am besten Sprechen" er bevidste om, hvordan de bedst kan give en hjælpende hånd til den mundtlige prøve i tysk ved folkeskolens afgangsprøve. Udgivelsen satser på at levere en faglig inspiration, der tilgodeser de nye prøvekrav, der trådte i kraft for et år siden.
Følgende emneområder anvendes aktivt i udgivelsen: Unges levevilkår, familie-, skole- og fritidsliv, medier, aktuelle problemstillinger. Der er mulighed for fri kopiering af blandt andet 30 tekster, der dækker de ovennævnte temaer. Man finder yderligere et forslag til udformning af en elevdisposition i lighed med den, hver enkelt elev skal aflevere inden for det emne, han/hun har ønsket at fordybe sig i.
Der er forslag til lærerens prøvespørgsmål. Alle er udformet med et relevant igangsættende spørgsmål, enkelt og klart formuleret og forsynet med cirka tre fotos, så eleven inspireres til på aktiv vis at få afprøvet sine kommunikative kompetencer. Det er en rigtig god idé, at forfatterne kommer med deres bud på, hvilke input i form af fotos der kan tænkes som værende relevante i forhold til emneområderne.
Udgivelsen giver en god faglig forberedelse for eleven og indeholder vældig mange gode forslag til dagligdagens arbejde. Der findes oversigter med ideer til, hvordan man sprogligt nærmer sig en tekst/et billede. "Redemittel" er ligeledes et godt område at være fortrolig med for at kunne holde en samtale i gang.

I "Am besten Sprechen" kan man finde relevante oplysninger om faget og gode ideer til emner valgt med en vis bredde.

Fakta:

Titel: Am besten Sprechen

Forfatter: Annette Carsing, Peter Bruhn Jepsen

Pris: 812,50 kroner

Sider: 88 sider

Type: Bog

Forlag: Alinea