Anmeldelse

Under samme himmel 1

Under samme himmel 1

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærervejledningen vidner om, at forfatterne har deres faglige og pædagogiske grundlag i orden. Der er god hjælp at hente til både den linjefags- og ikke-linjefagsuddannede lærer. Alle afsnit og emner er grundigt og metodisk bygget op ud fra tre faser: forforståelse, undersøgelse og refleksion. Der er gode og enkle kopiark og en fin religionsoversigt, så læreren kan sammenligne fortællinger i Bibelen og i kristendommens historie med andre store religioner.

Fakta:

Titel: Under samme himmel 1

Forfatter: Rebekka Bærnholdt, Mette Hansen, Catharina Linke, Anne Rosenskjold Nordvig

Type: Bog

Forlag: Alinea

Desværre skuffer materialet mig en smule ved at være så traditionelt. Der er rigtig mange fine billeder i grundbogen, fine refleksionsspørgsmål og elevevalueringsopgaver. Men jeg synes, de gammeltestamentlige opgaver fylder meget med elevopgaver såsom tegn og fortæl, syng en salme, huskespil, stamtræ og traditioner. Måske forventer jeg mig for meget, fordi jeg er så begejstret for det konkurrerende materiale fra Gyldendal "Liv og religion". Hvad kan man overhovedet opnå med et lille entimesfag, hvor der gerne skal være en afsluttet helhed for hver gang?

Jeg savner nu alligevel en bedre tematisk og mere ambitiøs sammenhæng imellem emnerne. Jeg savner mere plads til tværfagligt samarbejde mellem billedkunst, musik, idræt - og ikke mindst lokalsamfundet i noget skole-kirke-samarbejde. Eleverne må gerne blive rørt følelsesmæssigt, sansemæssigt, danse, svede, synge, dramatisere og blive beskidte af maling, papmaché og andet, som kroppen kan huske.

Alligevel vil jeg godt anbefale materialet, da rigtig mange gode lærere vil kunne få noget fornuftigt ud af det. Følger man det slavisk, når man alle trinmål i faghæftet, og det er vel også det, der er meningen, når alt kommer til alt.