Harry kom til Lejre

Forestil dig at komme ind i klassen og der så i stedet for de kedelige skolebøger ligger Harry Potter på bordet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Leni Christensen og Jette Hyldgard er lærere på Allerslev Skole i Lejre. De har sammen deltaget i et kursus »På opdagelse i Harry Potters univers«, der drager kursisterne ind i hans magiske verden og giver dem ideer til at bruge ham i tværfaglig undervisning via storyline-undervisning. Og selv om Jette siger, at hun aldrig havde gjort det uden Leni, fordi hun egentlig ikke kan lide Harry Potter, var det et godt valg. For børnene elskede det. Men hvorfor lige Harry Potter? Dér er Leni og Jette enige. De synes begge, at det er fedt at komme med en bog, som de fleste af børnene har læst, og at de så kan komme bagefter, når de har arbejdet med den, og sige, at der var så mange ting, de ikke havde lagt mærke til.

Elevernes mening: Fedt projekt

Vi interviewede også fire børn fra de to deltagende 5.-klasser på Allerslev Skole, Jacqueline Løgstrup-Nielsen, Emil Ølvang Madsen, Bodil Skovgaard Nielsen og August Møbius. De var alle sammen enormt glade for projektet, og det kan vi godt forstå. Det var flotte og kreative ting, de havde lavet. Det så lærerigt ud på en meget sjov måde. Børnene havde fremstillet quidditchbane og fyldt kufferter med, hvad de ville have med til Hogwards, miniudgave af Diagonalstræde og et hav af eleksier. De fire elever mener, at det er noget, de har lært for altid, fordi det var sjovt. Det var ikke noget, der blev læst op og fes ud ad det modsatte øre. Projektet varede i syv uger. Det var hverken for lang eller for kort tid. Det var sådan, at børnene kunne komme tilbage med en god følelse. Nogle glædede sig til at komme tilbage til den normale hverdag, men stort set alle mente, at det havde været fedt. »Jeg mener ikke, man skal slide et projekt op. Børnene skal afslutte det med en god fornemmelse«, siger Jette. Og det gjorde de. De sluttede af med en kæmpe Harry Potter-fest med grønne burgere, farverige drinks, dans, kostumer, og alt hvad der ellers hører sig til. Dette var et rigtig godt projekt, der helt sikkert også vil være godt for dig og dine elever. Leni og Jette mener også, at det kan bruges til en hel masse andre klassetrin - både større og mindre. Det er jo altid nemmere at lære børn noget, de selv synes er sjovt og interessant.