Skønlitteratur

Isstøv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Michael Molloy

Oversat fra engelsk af Erik Egholm

232 sider, 249 kroner

Gyldendal

En meget bred fantasy-roman om to børns særdeles brogede, eventyrlige oplevelser. Drengen Splice og pigen Abby inddrages i en verdensomspændende kamp mellem de gode og de onde magter. Sejren tilfalder selvfølgelig til sidst de kække og godhjertede; dermed indtræffer den store befrielse af de hårdt plagede samfund og genforeningen af de underkuede, tilfangetagne og spredte familiemedlemmer. Børnene finder hjem. Ustandselig indtræffer nye trusler og nye hidtil utænkelige redningsmuligheder. Sammenstød finder uafladeligt sted til lands, til vands og i luften. Det er som at overvære en ophobning af dramatiske computerspil.

Isstøvet er det frelsesbringende, magiske pulver, som de to børn med deres voksenallierede og albatrossen Benbow (!) utrætteligt opsøger. Det destrueres af gravheksene, men omsider sættes der altså en stopper for deres hærgende regimente. Det knappeste handlingsresumé ville kræve al for megen plads - og virke parodisk. Skildringen rummer dog én interessant, ja morsom skikkelse, den afdankede skuespiller og teaterdirektør sir Chadwick. Den eneste figur i bogen, som er forsynet med virkelighedstræk. Ellers er genkendeligheden fraværende. Jeg kan ikke anbefale bogen til de unge læsere, den vil have i tale.

Thorkild Borup Jensen