Engelsk

Politikens håndbog i engelsk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Flemming G. Andersen og Leo Hoye

384 sider, 249 kroner

Politikens Forlag

Bogen er udgivet under Politikens ordbøger, men det er ikke en ordbog.

Dog måske lidt, men mere meget andet, så lad os kalde den en opslagsbog over det, vi som danskere 'falder i med', samt meget, meget mere.

Bag på bogen står skrevet, at den i undervisningsøjemed især er for undervisere på de videregående uddannelser, men efter at have stiftet bekendtskab med bogen må jeg sige, at den absolut også er for os i folkeskolen.

Her bare et par eksempler:

Ved opslag under ordet helligdage får man en oversigt over danske, engelske, canadiske, australske og amerikanske datoer og gloser.

Ved opslag under ordet engelsk i verden får man en kort version med nogle facts samt en længere version med baggrund, historiske rids, regionale varianter og det engelske sprogs fremtid med mere.

Ved opslag under ordet ing-formen får man igen den korte version og derefter en yderst grundig forklaring samt en 'Pas På-Box' med eksempler på hyppige fejl.

Alt er sat i alfabetisk rækkefølge, så det gør den utrolig let at bruge.

Der er desuden først og sidst i bogen oversigt over længde, mål, vægt, sko- og tøjstørrelse, hastighed og temperaturer.

Der er en meget fyldig indeksregister bag i bogen.

En stor hjælp for underviseren, der pludselig kommer i tvivl, og det gør vi vist alle indimellem.

Hanne Feld