Uskolet

Minister: Hvornår bliver jeg forfremmet?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle eleverne rykker op i en ny klasse - hvad med mig? Sådan synes ræsonnementet at lyde bag undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theils jobmæssige ambitioner her ved indgangen til et nyt skoleår. Det forlyder, at ministeren hen over sommeren har gået med spekulationer over, hvornår hun mon bliver forfremmet til et sejere job i et tungere ministerium med mere prestige blandt kollegerne på Christiansborg.

"Er det ikke snart tid til en rokade?" spurgte Rosenkrantz-Theil sin ministerchauffør onsdag morgen på vej til et eller andet møde med endnu en virkelig kedelig forsamling af skolefolk.

"Har jeg ikke efterhånden taget min tørn på det her møgområde med alle deres krav og evindelige brok?"

Ministeren forestiller sig, at hun i et fremtidigt drømmejob bedre vil kunne udvikle sine lederkompetencer, forbedre sine sprogfærdigheder og drage endnu mere nytte af sine evner til at tale udenom.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.