60 år

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hans bestræbelser går på, at Lærerstandens Brandforsikring skal være både bedst og billigst for lærerne. Han er en skarp forretningsmand og et musisk menneske - en kombination som måske ikke er så almindelig i forsikringsbranchen.

Mandag den 1. april fylder Svend Emil Nielsen 60 år. Efter eksamen fra Århus Seminarium blev han lærer i Tårnby på Amager og begyndte fåår efter at studere jura ved Københavns Universitet. Allerede i studietiden blev han ansat som sekretær i lærerforeningens sekretariat, i 1970 - 71 var han direktør i Dansk Sygeplejeråd, men vendte så tilbage til DLF som sekretariatschef, og siden 1984 har han været direktør for Lærerstandens Brandforsikring og datterselskaber.

Denne post varetager han med stor veneration for selskabets traditioner: Det gensidighedsprincip, der har sin rod i forrige århundredes demokratiske udvikling.

Svend Emil Nielsen har mange tillidshverv i forsikringsbranchen. Han er blandt andet formand for forsikringshøjskolens bestyrelse og formand for taksator-ringen. Han er medlem af Assurandørsocietetets Komité og næstformand i Falcks bestyrelse.

Det musiske sætter sig igennem i arbejdet, og han har blandt andet været med til at indrette selskabets hus i København, så der er plads til udstillinger, og husets sal er, siger kendere, Københavns bedste til kammermusik.

Også litteratur og historie har Svend Emil Nielsens store interesse, og det afspejles i hans indsats for at få genrejst Dansk Skolemuseum af glemslen.

Det er et helt og levende menneske, der fylder 60. Sikkert med fest og glæde; den side af tilværelsen mestrer Svend Emil Nielsen nemlig også.

-th