March mod børnearbejde

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En global march mod børnearbejde begyndte i Manila i Filippinerne i januar, og planen er, at gåturen skal bevæge sig gennem en lang række lande og ende i Genève i juni.

Det danske bidrag bliver en tur gennem 60 danske byer fra 24. marts til 25. maj. Arrangementet begynder samtidig i Skagen, Kruså og på Bornholm, og herfra sendes stafetter fra by til by for at slutte i København. På turen gennem byerne kan borgerne deltage i en indsamling af fingeraftryk og underskrifter mod børnearbejde. Fra først i maj forstærkes marchen af deltagere fra den internationale march, og en gruppe skal 10. maj gå ned gennem Tyskland til Genève.

Resten af den danske march slutter i København med et stort børn- og ungearrangement. Bag marchen står en række fagforeninger og børnerettighedsorganisationer.