Debat

Illoyale lærere

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er pensioneret lærer, og forleden var jeg sammen med yngre lærere. Samtalen kom ind på et problem, som er meget i medierne nu: At medarbejdere er bange for at udtrykke deres mening over for foresatte. Det kan nemlig koste dem jobbet. Jeg har altid tilladt mig at sige min mening i min tid, og jeg var slet ikke den eneste. Ingen, jeg kender, har mistet jobbet af den grund - dengang. Sådan er det åbenbart ikke nu, hvilket jeg ikke kunne tro. Jeg ved dog, at man ikke har lyttet til DLF, da den nye lov skulle udformes. Derfra og så til at man bliver fyret, hvis man udtaler sig tjenstligt, er der ret langt, synes jeg. Det kaldes at være illoyal, og så er det afgang. Det var, hvad de unge lærere fortalte mig. Kan sådanne fyringer ske, uden at Lærerforeningen laver en stor protest? Jeg har ikke set i medierne eller i den skrevne presse, at der er sket sådan noget. Hvordan tør man fortælle, hvad der sker, hvis det ender med fyring? Hvad gør DLF?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler