Uskolet

Lærer: Spændende opgave at videregive sin foragt for skolereformen til næste generation

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»På én gang en kolossalt spændende udfordring og et kæmpe ansvar«. Således beskriver lærer Karin B. Larsen opgaven med at give sin foragt for skolereformen videre til næste generation. »Det er jo ikke nogen almindelig formidlingsmæssig udfordring eller pædagogisk opgave i traditionel forstand«, siger hun. »Jeg vil nærmest sige, at det er et kald. Det er jo en bugnende rygsæk fyldt med alle mulige slags ængstelse, usikkerhed og vrede, der skal præsenteres, så en helt ny generation kan bære faklen videre«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.