Skoleprofil med murerkasket fylder 90

Publiceret Senest opdateret

Pensioneret lærer og skoleinspektør Jens Hauge fyldte 90 år 9. juni 2022. Fra 1955 til 1993 var han lærer, tillidsmand og skoleinspektør i Køge. Jens Hauge var leder af Herfølge Skole i 19 år frem til pensionsalderen.

”Som pensionist har det ærligt talt undret mig, at vi har set et forsøg på at gennemføre en reform af folkeskolen uden for alvor at inddrage mennesker med erfaring fra skolens hverdag”, siger Jens Hauge, som nu er bosiddende i Nivå sammen med sin hustru Kirsten.

Det var med en studentereksamen fra Efterslægten og en lærereksamen fra Emdrupborg, at Jens Hauge blev ansat i Køge i 1955. Gennem årene som lærer og overlærer på navnlig Søndre Skole var han både lærerrådsformand, fælleslærerrådsformand og bestyrelsesmedlem i kreds 44, inden han blev skoleinspektør i 1974.

Jens Hauge er fyldt 90 år.

”Den røde tråd i mit arbejde har været opgøret med den sorte skole og at skabe en tålelig skoletid for alle børn. Det var en hjertesag for mig, at vi fik skabt den udelte skole op til 9. klasse”, siger han.

Med i dåbsgave fik Jens Hauge et hjerte, som sidder til venstre. Og sammen med engagementet i Unge Pædagoger gav det ham en ideologisk og politisk overbygning på det pædagogiske og skolepolitiske arbejde, uden at han dog var partipolitisk aktiv.

Gennem mange årtier var Jens Hauge kendt for at cykle rundt i byen med murerkasket, sandaler og korte bukser. Det var også i Køge, at han fik to børn sammen med sin nu afdøde kone Nina, og nu tæller slægten fire børnebørn og fire oldebørn.

Fødselsdagen blev fejret på restaurant “Trekosten” i Nivå Havn med familie, venner og naboer.