Anmeldelse

Syng for livet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

De danske salmer rummer noget, som vi alle kan være fælles om, også selv om det i dag nok kræver en god fortæller som biskop Erik Norman Svendsen til at formidle, hvad der er det ganske særlige og vidunderlige ved det, som vi synger om. Som præst gennem mere end 35 år har han bladet salmebogen igennem utallige gange, og som formand for Salmebogskommissionen har han sunget samtlige 791 salmer i den. Det er der kommet en god og alment læselig fortællebog ud af. Her samler forfatteren de bedste historier bag salmerne og gør dem levende, så også jeg, der har læst meget om emnet, kan lære at se salmerne på nye måder.

Fakta:

Titel: Syng for livet

Forfatter: Erik Norman Svendsen

Pris: 269 kroner

Sider: 310 sider

Type: Bog

Forlag: Kristeligt Dagblads Forlag

Vi hører om, hvordan salmedigtere med "vanskelige sind" har kunnet trøste sig selv i svære situationer, hvordan salmerne kan give glæde og livsmod til at magte det liv, der ikke er så let at leve. Og samtidig kan andre af salmerne bruges til at råbe og juble sin glæde over livets mirakler. For "Sorrig og glæde, de vandre til hobe". Historierne er talløse, og vores sangglade biskop fortæller med et engagement og en kærlighed til salmerne, der gør, at vi bare må og skal se at få sunget nogle flere - også i skolen, også for de ikke-kristne. Så slå et slag for, at sal­mer­ne rummer stor menneskelig visdom, som kan bruges til at gå i dybden med livets mangfoldighed. Og glem så, at de er blevet brugt i en kirkelig kontekst. Store tanker kræver store ord.