Anmeldelse

Guder til alle

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi kan frit vælge på alle hylder, og religioner byder sig til i denne bog som ved et Folketingsvalg. Her kan man læse sig frem til, hvilken religion der lige passer bedst ind i ens livsværdier og holdninger. Bogen er fyldt med humoristiske tegninger - heriblandt adskillige af profeten Muhammed - der gør den interessant for ikke mindst børn og tosprogede, der gerne vil have billedstøtte til det, de læser.

Fakta:

Titel: Guder til alle

Forfatter: Jørgen Duus

Illustrator: Claus Seidel

Pris: 195 kroner

Sider: 206 sider

Type: Bog

Forlag: Ny havn

Personligt oplever jeg bogen som en hyggebog, som man kan sidde og læse i efter lyst og behov. Kristendommen fylder ganske velbegrundet meget i bogen, og det er interessant, at når der skal teg­nes et fællesreligiøst billede af denne verdensreligion og dens oprindelse, er det katolicismen, der fremstår som prototypen for religionen. Derefter opstilles der en lang liste af de mange forskel­lige former for kristne grupperinger: både ortodoks, protestant og reformert, men også alle fri­kir­kerne - og moonbevægelsen (sic!). Men hvor blev lige den danske folkekirke af i alt dette?

Der er under­vejs flere spøjse formuleringer, som for eksempel den om at pietismen var en periode, hvor man var sær­ligt from. Så tænker jeg, at godt nok skal tingene siges kort, men forenklingerne gør ikke altid for­ståelsen lettere.

Eleverne kan bruge bogen som frilæsningsbog el­ler opslagsbog i forbindelse med et tværfagligt emne, hvor man gerne vil have børnene til på egen hånd at søge korte, let læste og informative tekster. Det vil i alt fald være svært at finde tekster, der gennemgår religionerne, som er nemmere læst end disse.