Musik

Tryllestøv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Hanne Eir og Gitte Gregersen

72 sider, 120 kroner, cd: 140 kroner

Folkeskolens Musiklærerforening

Sangbogen indeholder 31 nykomponerede børnesange. Den er bygget således op, at det til hver sang er angivet, hvilken aldersgruppe sangen henvender sig til. Der er ligeledes forslag til, hvilke materialer der kan anvendes, når sangene synges. Der er ideer til fortælling, dramatisering og legebeskrivelse, og i enkelte sange er der vist små lette spillesatser. Sangbogen afsluttes med et lille afsnit om trommerytmer. Alle sangene er indspillet i fuld længde på den tilhørende cd.

Til materialet er der endvidere udarbejdet en håndbog, som blandt andet henvender sig til folkeskolelærere, der underviser i indskolingen, samt andre undervisere, der beskæftiger sig med børn fra førskolealderen og op til otteårsalderen. Håndbogen giver en teoretisk viden om barnets musikalske udvikling.

Det er et særdeles vellykket materiale til brug for musikundervisning af de allermindste. Melodierne er meget sangbare, og teksternes indhold spænder i emnevalg meget vidt. Ligeledes er der kælet for arrangementerne på den tilhørende cd. Materialet kan anbefales på det varmeste.

Poul Erik Lind Larsen