Musik

Musikhistorien 5 - Wienerklassisk Musikhistorien 6 - Romantik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Orla Vinter

104 og 112 sider, 295 kroner per bog, cd 285 kroner

Folkeskolens Musiklærerforening

I dette værk på i alt ni bind udgør 'Wienerklassisk' og 'Romantik' bind fem og seks. Til hvert bind hører en cd med musikeksempler. Det er et meget stort og fyldigt materiale, der bliver præsenteret, men har man interesse for musikkens historie, kan man her på egen hånd og uden de store forkundskaber dykke ned i en guldgrube.

Indholdsmæssigt er værkerne delt i tre dele. Først klarlægges de samfundsmæssige og kulturelle forhold, der har været baggrund for musikkens opståen og præg. Dernæst er der en omtale af de mest fremtrædende komponister fra samtiden. Begge afsnit er rigt illustrerede, også med flere knap så kendte billeder fra samtiden. Undervejs i afsnittene er der henvisninger til musikken på cd'en. Endelig afrundes bøgerne med en nøjere gennemgang af musikeksemplerne fra den tilhørende cd.

Her kan nævnes en lille detalje, der for underviseren kan være til stor hjælp. Flere steder i musikeksemplerne er der angivet cd-tid, hvilket gør det meget hurtigere og lettere for underviseren at anskueliggører værkets opdeling.

I folkeskoleregi kan materialet anvendes af skolens ældste klasser, for eksempel i forbindelse med tværfaglige aktiviteter. Det kan også være en inspirationskilde til den enkelte lærer og måske anvendes plukvis i de lidt yngre klasser. Kan anbefales varmt til skolens lærerbibliotek.

Poul Erik Lind Larsen