Idræt

Hypermobil

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- kropsbevidsthed og træning

Af Margit Haxthausen

48 sider, 98 kroner

Forlag for afspændingspædagogik og psykomotorik

Telefon 3379 1260

E-mail: dap@dap.dk

www.dap.dk

Hypermobilitet forekommer hos omkring 17 procent af alle børn og hos mellem fem og ti procent af alle voksne, og ofte er hypermobilitet den grundlæggende årsag til smerter i bevægeapparatet.

Bogen indeholder forskellige test, der tester bevægeligheden i de forskellige led og afdækker, om der er tale om lokal eller generel hypermobilitet. Testdelen er illustreret med instruktive fotos. Bogen kommer også ind på belastningslidelser, og hvor vigtigt det er at indrette de daglige omgivelser, så vi undgår overbelastningsskader. Afsnittet med træningsøvelser indeholder enkle, velbeskrevne øvelser til de forskellige led.

Bogen er en vigtig guide til at træne og passe på kroppen, og med den hyppige forekomst at hypermobilitet er det vigtigt at kende noget til problemet.

Bogen anbefales til idræts- og motoriklærere. Der er litteraturliste bag i bogen.

Britta Vestergaard