Idræt

Et godt liv

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- kropsbevidsthed og velvære

Redigeret af Ea Suzanne Akasha med flere

104 sider, 178 kroner

Forlag for afspændingspædagogik og psykomotorik

Telefon 3379 1260

E-mail: dap@dap.dk

www.dap.dk

'Et godt liv' handler om afspænding [92]emdash et godt hvil. Kroppen har brug for en god balance mellem aktivitet og hvile for at føle velvære og fungere godt. Ved ubalance reagerer kroppen med muskelspændinger, indre uro, hukommelsesbesvær og stress.

Bogen indleder med et kort historisk rids og en gennemgang af afspændingspædagogikkens grundlæggere og de mest anvendte metoder og behandlingsformer. Herefter følger nogle fine overvejelser om at instruere i afspænding, om brugen af stemmen, musik og hvilestillinger.

Praksisdelen består af 36 afspændingsinstruktioner, bud på et godt hvil, der på forskellig måde og af varierende længde får kroppen til at spænde af både fysisk og mentalt. Det er forskellige afspændingspædagoger, der giver deres instruktion til en afspænding. Dette giver en fin variation med øvelser til voksne, børn, i vand og med stokke og bolde.

Bagest i bogen er der indeks, litteraturliste og forfatterliste. Det er en meget fin og overskuelig instruktionsbog, som også kan anvendes i skolen. Mange børn - og lærere - har god brug for at standse op, spænde af og mærke sig selv i en fortravlet hverdag.

Lærere, pædagoger og undervisere inden for bevægelsespædagogik kan hente god inspiration i bogen.

Britta Vestergaard