Håndarbejde

Tag tråden op

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Anne-Pia Godske Rasmussen

84 sider, 198 kroner

Klematis

Her er rigtig mange ideer til overkommelige, små syede arbejder, som fint vil kunne anvendes i folkeskolen.

Emnerne strækker sig fra lange, tynde slaskedukker over bordets tekstiler til kosmetikpunge, indkøbstasker og spændende poser til at rumme alt muligt.

Bogen indledes med et afsnit om materialer, redskaber og teknikker. Her er letforståelige forklaringer punktvis opstillet og fulgt af instruktive arbejdstegninger.

Beskrivelsen af bogens over 25 forskellige ideforslag består hver for sig af en emnepræsentation, en materialebeskrivelse og dernæst grundig klippe- og syvejledning, opstillet punktvis og fulgt af instruktive arbejdstegninger og flot interiørfoto. Mønster følger til sidst ved hver model, tegnet ind på kvadratark. Man må selv forstørre mønstret til ønsket størrelse

Blandt de mange modeller har jeg lyst til at fremhæve slaskekatte og -nisser som rigtig charmerende. De er ikke helt nemme syteknisk. Det er derimod herligt rustikke tasker og poser til opbevaring af køkkenets grøntsager og værelsets små dingenoter. Brug af store knapper på mange af tingene er helt i tidens trend.

Hanne Gustafsson