Svend Erik Rasmussen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag den 2. februar 1999 fik skolen meddelelse om vores kære kollega, lærer Svend Erik Rasmussens død.

Selv om vi alle vidste, at Svend Erik var alvorligt syg, kom budskabet alligevel som et chok for både voksne og ikke mindst for de børn, der havde kendt Svend Erik. Vi havde mistet en af skolens varmeste fortalere, en utrættelig, engageret kollega og en igennem alle årene særdeles velanskrevet og dygtig lærer.

Vi mindes Svend Eriks humor og forstand på mennesker, egenskaber, som tydeligt afspejledes i hans måde at omgås børn på, og som kom til udtryk, når han læste eller fortalte noget for sine elever, der altid var sikre på at blive en oplevelse rigere.

Omsorg for børns vilkår havde en stor plads i Svend Eriks bevidsthed, ikke bare i forbindelse med skolearbejdet, men også i sit lokalpolitiske virke talte han de yngste borgeres sag. Hans vedholdende sociale engagement var åbenbar for enhver.

Gennem sit mangeårige byrådsarbejde gik Svend Erik aktivt ind for en styrkelse af landsbysamfundene i Bjerringbro Kommune, og han lagde således aldrig skjul på, at landsbyen og dens lille skole var værd at kæmpe for.

Svend Erik efterlader et savn hos os og sin familie, hos Ellen og børnene Peter, Hanne og Ole, som vore tanker og dybe medfølelse går til i denne tid.

Æret være Svend Erik Rasmussens minde.

Sahl Skole

Bjerringbro