Lægeordineret overenskomst

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Løn- og arbejdsforhold, som deres egen fagforening har været uden indflydelse på, det er, hvad lærerne på landets gymnasier kan se frem til.

Gymnasielærerforeningens formand, Per Skafsgaard, blev nemlig sat uden for døren, da der skulle laves et forlig, og det var formanden for Akademikernes Centralorganisation, AC, læge Svend Christensen, der forhandlede og blev enig med Amtsrådsforeningen om et resultat, som kan betyde flere end 28 elever i hver gymnasieklasse. Lønperspektivet forringes for en del af medlemmerne, og der er ikke sikret tilstrækkelig tid til forberedelse af undervisningen, mener Gymnasielærerforeningens hovedbestyrelse, som vil arbejde for et nej til overenskomsten på det samlede AC-område. Iagttagere regner det dog for højst usandsynligt, at det kan lade sig gøre.

Læs mere om aftalen på Internet-adresserne www.gl.org og www.ac.dk