Henning Hartmann

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Skolepsykolog Henning Hartmann er død efter kort tids sygdom. Han døde to dage før sin 53-års fødselsdag. Knap en uge efter den operation, vi alle havde håbet ville få en lykkelig udgang, så vi kunne få ham tilbage på den plads på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning, hvor vi har savnet ham de sidste seks uger.

Henning blev skolepsykolog efter i adskillige år at have arbejdet med børn med indlærings- og adfærdsvanskeligheder. Disse børn har været drivkraften i hans arbejde, og Henning var mest glad og tilfreds, når han efter samtaler med en elev kunne mærke, at han havde hjulpet vedkommende. Det har været kendetegnende for Henning, at han altid har været meget omsorgsfuld over for andre. Således var han mere bekymret for sin kone, end han var for sig selv, da han fik konstateret en kræftsygdom.

Henning kunne være pjanket som et barn og nægte at tage noget som helst alvorligt, men havde man et problem eller en bekymring, mærkede han det øjeblikkelig og var parat med støtte og hjælp. Den følsomhed, Henning havde over for sine medmennesker, kunne være et problem for ham selv, han kunne blive slået helt ud, hvis han følte, at en opgave ikke lykkedes, og var så tilbøjelig til selv at påtage sig skylden.

I de år, Pædagogisk Psykologisk Rådgivning-kontoret har været placeret på Gedved Rådhus, har samarbejdet med Henning været meget tæt. Derfor har det været et dagligt savn, siden Henning blev syg, at han ikke har været at finde bag sit skrivebord, og savnet vil ikke blive mindre, nu hvor vi ved, at Henning ikke kommer tilbage til os.

Henning og hans kone Etel har sammen foretaget utallige rejser, og de havde netop planlagt en tur til Irland i påsken. Vi ved, hvor meget Henning havde glædet sig til den tur, og vore tanker vil i denne svære tid ofte gå til Etel, der har mistet både sin rejsefælle og sin livsledsager.

Æret være Hennings minde.

Kollegerne på Gedved Rådhus