Anmeldelse

Mädchen / Der Junge am Meer

Mädchen / Der Junge am Meer / SOS aus Wien

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er der nyt i serien "Easy Readers". "Mädchen" og "Der Junge am Meer" er velegnede for begyndere. Udgivelsen fremmer elevens læselyst. Teksten præsenteres overskueligt, og enkelte gloser forklares på siden. Der er småopgaver i relation til handlingen. Der er tale om to små selvstændige handlingsforløb trykt i samme "Easy Reader". I den første del af udgivelsen følger man en pigegruppe, der forsøger sig med butikstyveri og voldelig adfærd. Det er en tekst med et stærkt indhold, der videreformidles gennem et meget tilgængeligt sprog. Anden del har en dreng som hovedperson, der ufrivilligt er på ferie med sine forældre. Han oplever både angst og ensomhed. Spørgsmålene "hvem er jeg" og "hvor er jeg" afstedkommer mangen et gys. Spændingen fastholdes indtil sidste side.

"SOS aus Wien" indeholder enkelte tegninger, med eller uden farve, som ordforklaring. Denne bog er yderligere motiverende, eftersom den lægger op til, at eleven skal have medindflydelse på handlingsforløbet. Læseren bliver en aktiv medspiller med valgmuligheder. Opgaverne er tilpasset disse valg.

Der er meget handling i begge bøger, ikke mindst taget i betragtning at materialet henvender sig til relativt nybegyndere i faget. Det er klart en fordel, at der benyttes mange spændingsmomenter. Aldersmæssigt egner indholdet sig fint til målgruppen.

Materialet kan anvendes til selvstændigt supplerende arbejde med sproget. På én gang spændende og meningsfyldt læsning.