Ledere siver fra BUPL

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I løbet af det seneste år har 78 institutionsledere forladt pædagogernes fagforening, BUPL, til fordel for Ledernes Hovedorganisation.

BUPL har ellers etableret et selvstændigt ledelsesekretariat i forbundskontoret, og både centralt og i de lokale fagforeninger findes der lederråd, som lederne kan fremføre deres ønsker igennem.

Men det er ikke nok, siger en af de ledere, der har meldt sig ud af BUPL, til pædagogernes fagblad, 'Børn og Unge'. Jørgen Lorenzen leder Børnecentret Vandtårnet i Odense, og han mener, at BUPL bør gøre som Danmarks Lærerforening.

'Min hovedpointe er, at BUPL bør lave en søjle, som giver lederne selvstændige kompetente forsamlinger. Kig på, hvad Danmarks Lærerforening laver for deres skoleledere. Det er resultatet af et pres gennem fem år. Det samme pres begynder vi nu at lægge på BUPL', siger Jørgen Lorenzen, der vil vende tilbage til BUPL, hvis presset virker.

'Det er 100 procent sikkert. Jeg kan ikke se noget andet sted, hvor jeg kan få opbakning til den professionsbundne ledelse, jeg bekender mig til', siger han til 'Børn og Unge'.