Bjarne Klæstrup

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bjarne Klæstrup var uddannet lærer fra Århus Seminarium, hvorefter han underviste blandt andet på et skolehjem og i Skagen. Efter uddannelse til talehørepædagog blev han ansat i Frederikshavn.

Bjarne havde børnetække og var en dygtig talepædagog. Han var arbejdsom og hurtig og kunne overkomme store arbejdsopgaver på beundringsværdig kort tid. Han var særdeles afholdt af lærere, pædagoger og forældre. Han holdt utallige foredrag på forældremøder i daginstitutioner og i dagplejen. Vittigt og underholdende formidlede han til forældrene budskabet om vigtigheden af at stimulere børns sproglige udvikling. Da de første indvandrere kom til Frederikshavn, fik undervisningen af tosprogede elever Bjarnes store bevågenhed. Det medførte, at der blev oprettet en sproggruppe, hvor alle tosprogede børn modtager danskundervisning, året før de starter i børnehaveklasse. Projektet blev landskendt og imiteret mange steder.

På Pædagogisk Psykologisk Rådgivning var Bjarne den glade, humørspredende kollega og den glade giver af blomster, frugt og grønt fra haven i Skærum, hvor hans grønne, nænsomme gartnerfingre fik alt til at gro. Bjarne var en fremragende taler og digter af sange og rim, hvilket han fornøjede familie og venner med, og han fik Pædagogisk Psykologisk Rådgivnings sammenkomster til at blive særligt festlige.

Bjarne var begavet og vidende og interesserede sig for verdenshistorie og fremmede kulturer.

Han og Birgit har rejst og set store dele af verden. Han nåede at se alle de pyramider, han havde glædet sig til at se.

Symbolsk er det, at han døde på en drømmerejse til Cambodja, hvor han nåede at få set Angkor Vat-templet.

Symbolsk er det også, at Bjarne blev begravet på årsdagen for sin afskedsreception. Han fik et år med endnu flere rejser og oplevelser, og han udstrålede velvære, når han besøgte os på Pædagogisk Psykologisk Rådgivning. Vi vil savne ham og tænke på Birgit og børnene.

Tidligere og nuværende medarbejdere

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

Frederikshavn