Udspil fra skoleledere

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På en generalforsamling i november skiftede Skoledirektørforeningen navn til Børne- og Kulturchefforeningen. Ved samme lejlighed vedtog foreningen et kultur- og fritidspolitisk udspil, som man nu kan læse om i et hæfte, der netop er udkommet. Foreningen lægger især vægt på fordybelse og kvalitet i kultur- og fritidspolitikken. Formand Bjarne Pedersen beskriver i en pressemeddelelse begrebet kvalitet således:

'Den enkelte må have mulighed for den rige oplevelse, hvor man iagttagende og lyttende får oplevelser med stort engagement, den nuancerede forståelse, hvor man får mulighed for, gennem aktiv medleven, at blive præsenteret for ny viden og holdninger, samt den selvstændige skaben, hvor man alene eller sammen med andre er inde i en skabelsesproces'.

Hæftet er sendt ud til en række ministre og kommunerne. Yderligere information kan fås hos Børne- og Kulturchefforeningen på telefon 4928 2700.